Typen, bewerken en opmaken met je stem in Google Docs

25
feb

Voice typing werd gelanceerd in Google Docs om te helpen ideeën vast te leggen, samen een agenda op te stellen, of het volgende grote voorstel te schrijven – allemaal zonder gebruik te maken van eentoetsenbord. Vanaf vandaag kunnen documenten ook opgemaakt worden met behulp van je stem.

Om te beginnen selecteer je “Voice typing” in het menu “Extra” wanneer gebruik gemaakt wordt van Google Documenten in Chrome. Zeg wat er in je opkomt – en begin te bewerken en formatteren met commando’s als “Copy”, “Insert table” en “Highlight”.

Bekijk de volledige lijst met opdrachten hier of zeg gewoon “voice commando’s help” als u spraakgestuurd aan het typen bent.

Als toegevoegde bonus is het ook mogelijk om te dicteren in tientallen extra dialecten en accenten, waaronder Engels met een Indiaas accent, Spaans met een Mexicaans accent, en nog veel meer, zodat je ontspannen kunt spreken.

Extra, complexe, software is niet nodig om dagelijkse taken met spraakgestuurd typen uit te voeren. Je kunt je stem nu al gebruiken om acties uit te voeren binnen de zoekresultaten van Google, inbox of Drive mappen. Nu kun je het gebruiken om in docs je ideeën vast te leggen, te bewerken en op te maken.

Probeer Voice typing vandaag nog, met de opties om te bewerken en op te maken, in Google Apps For Work.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *