Navigeer eenvoudig door Google documenten middels een overzicht

10
mrt

Het kan moeilijk en tijdrovend zijn om door, uitgebreide, complexe documenten te navigeren. Om dat proces gemakkelijker te maken is er een hulpmiddel, genaamd Overzicht in Google Docs op het web en Android gelanceerd. Dit wordt weergegeven in een venster aan de linkerkant van de pagina, dit overzicht is voorzien van koppen voor elke sectie van het document, waardoor het eenvoudig wordt om snel van sectie naar sectie te springen. Als deze koppen niet in het document aanwezig zijn, geen nood, er vindt een intelligente detectie van de logische hoofdstukken binnen het document plaats. Deze koppen zijn vervolgens te bewerken of verwijderen indien nodig.

Google Docs Overzicht

Met deze lancering is het ook mogelijk om supersnel door documenten op een Android-telefoon of tablet te navigeren. Wanneer je begint te scrollen op een mobiel apparaat, zal er automatisch een klein navigatie handvat verschijnen. Het aanraken van de handgreep zal het gehele document structureren, zodat er snel van sectie naar sectie genavigeerd kan worden, in plaats van eindeloos op en neer vegen.

Google docs mobiel navigeren

Om een overzicht in een document op te roepen kan geklikt worden op ExtraDocumentoverzicht in Documenten op een computer of selecteer Documentoverzicht in de overloop menu op een Android toestel.

Bezoek onderstaande hulppagina voor meer informatie:
Een documentoverzicht bewerken en gebruiken

Reacties

  • 26 april 2018

    hoe krijg je het overzicht te zien als hij op je computer zit en op de andere wel

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *